LAADUKKAAT ILMANVAIHTOKOJEET

LIIKE- JA TEOLLISUUSRAKENNUKSIIN / KOULUIHIN / JULKISIIN RAKENNUKSIIN

Ajankohtaista


FinnBuild 2018 -messut

Mastervent mukana Finnbuild 2016 -messuilla

Olemme mukana FinnBuild 2018 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 10.–12.10.2018. Tervetuloa osastollemme 7a110!


Case: Pähkinärinteen koulu 2016, Vantaa - ideoita saneerauksiin, ota yhteyttä!

Ennen

Mastervent referenssi

Mastervent referenssi

Mastervent konehuoneet referenssi

Jälkeen

Pähkinärinteen koulu Vantaa 2016 kevytkattokoje
Pähkinärinteen koulu Vantaa, 2016. Kevytkattokoje huoltosivulta. Koje toimitettu työmaalle kolmena lohkona: tulokoje (glykoli-LTO), kanava-asennusvälitila (tulo- ja poistokojeilta kanavat pötkön välistä alas koulun tiloihin...), poistokoje (glykoli-LTO). Mastervent Oy:n toimituksessa lämmityskiertovesiryhmät ja LTO-ryhmät (RST Aisi 304) paisunta- ja täyttöryhmineen, ryhmäkeskukset, toimilaitteiden ja antureiden asennus ja kaapelointi, laitetilojen valaistus ja lämmitys, kondenssiviemärien saattolämmitykset, huoltotilojen muovimattolattiat, profiilipeltipinnoitus, räystäskourut + syöksytorvineen, tikkaat, kattosillat, lukkorungot käyntioviin jne. kaikki tekniikka täysin valmiiksi asennettuna asiakkaan toiveiden mukaisesti.

 

Pähkinärinteen koulu kevytkattokoje, Vantaa
Pähkinärinteen koulu Vantaa, 2016. Kevytkattokoje takasivulta. Palojen liitoskohdissa kojeen sivuilla peitelistat. Profiilipelti- ja kattoverhoilu jatkuvat yhtenäisenä.

 

LVI-suunnitelma
Pähkinärinteen koulu Vantaa, 2016. Ote kevytkattokojeen LVI-suunnitelmasta.

 

Uusi Lastensairaala 2017 iv-kojeet

Olemme saaneet kunnian toimittaa kotimaassamme valmistamamme Mastervent IV-kojeet Uuteen Lastensairaalaan. Viimeiset toimitukset olivat 2017. Toimitimme kohteeseen 78 kpl hygieniakojeita ja 6 kpl vakiokojeita.

Aiemmin v.2014 lopussa toimitimme Meilahden keskuskeittiöön tuloilmakattokojeita yhteensä +47 m3/s ilmamäärälle (4 kevytkattokojetta) ja pestäviä rasvaisen poiston kattokojeita -23,4 m3/s ilmamäärälle (5 MEL-kojetta)

 


 

EC-puhaltimet

IV-kojeemme on mahdollista toimittaa EC-puhaltimin, tällä hetkellä maksimi-ilmamäärä ko. tekniikalla yhdelle puhaltimelle on noin 4 m3/s, suurin siipipyörä tällä hetkellä d=630 ja moottoriteho 5,6 kW. Suurempia siipipyöriä d=710 ja d=800 odotamme markkinoille aivan lähiaikoina.

Mikäli ilmamäärä on suurempi kuin 4 m3/s, voidaan laittaa useita puhaltimia rinnakkain. EC-tekniikka sisältää sisäisen ohjauselektroniikan, joten taajuudenmuuttajia ei tarvita. Toimitamme EC-puhaltimet aina varustettuna langattomalla AM-Premium-W-moduulilla. Puhaltimien parametrointi tapahtuu langattomasti kaukosäätimellä (myydään projektikohtaisesti).

Toisin kuin AC-moottorit, EC-moottorit voidaan kaapeloida häiriösuojaamattomalla syöttökaapelilla ja turvakytkimienkään ei tarvitse olla EMC-turvakytkimiä vaan tavalliset turvakytkimet soveltuvat.

EC-moottorit ovat korkean hyötysuhteen moottoreita (hyötysuhde noin 93 %), hyötysuhdeluokka IE3. Periaatteessa EC-moottorit ovat harjattomia DC-moottoreita. Mekaaninen kommutointiyksikkö sekä harjat ovat korvattu elektronisella kommutointiyksiköllä. Kestomagneetit on asennettu roottoriin.

ilmanvaihtokojeet EC-puhaltimin

EC-tekniikalla saavutetaan korkean tehotiheyden vuoksi parempi teho, nopeus ja vääntömomentti samassa moottorissa (vrt. AC). EC-puhaltimet ovat erittäin hiljaisia käynniltään, koneisto ei tärise myöskään alhaisemmilla kierrosnopeuksilla.

 

Tehohäviöt

Tehohäviöt AC-asynkroninen vs. EC-moottori.

 

EC-puhaltimet kestävät hyvin vettä, likaa ja pölyä

EC-puhaltimien luotettavuus on todettu erinomaisen hyväksi, puhaltimet kestävät erittäin hyvin vettä, likaa ja pölyä. Hartsiin upotettu elektroniikka on suojattu kosteudelta, pölyltä, tärinöiltä, sekä siinä on erittäin tehokas lämmönkäsittely.

 


 

Lohkosulatusjärjestelmä

ILMANVAIHTOKOJEEN LEVYSIIRTIMEN HUURTUMISEN RAJOITTAMINEN

Levy- ja putkirekuperaattoreiden huurtumista ja sen rajoittamista tukittiin Helsingin Teknillisen korkeakoulun diplomityönä (E.Sandberg 1978). Tulokset antoivat paljon uutta tietoa:

HUURTUMISEN ONNISTUNEEN RAJOITTAMISEN EDELLYTYKSET

LOHKOSULATUKSEN TOIMINTAPERIAATE

Levylämmönsiirrin jaetaan ulkoilmapuolella lohkopellin avulla 4 - 6 yhtäsuureen osaan, joista jokainen voidaan vuorollaan sulkea tiiviisti. Kun huurtuminen on edennyt sulatusrajalle, lohkopellit suljetaan vuoron perään muutamaksi minuutiksi. Lämmin poistoilma sulattaa lohkon poistopuolella olevan huurteen. Lohkosulatuksessa menetetään ainoastaan 1/n-osa siirtimen hyötysuhteesta. Kuvan 6-lohkoisella siirtimellä 83% siirtimen maksimitehosta on käytössä sulatuksen aikana.

Lohkosulatus

Kuvassa lohko 3 sulatuksessa