LAADUKKAAT ILMANVAIHTOKOJEET

LIIKE- JA TEOLLISUUSRAKENNUKSIIN / KOULUIHIN / JULKISIIN RAKENNUKSIIN

Ajankohtaista / Aiemmat uutiskirjeet


Tuorein uutiskirje

Tyky-päivä Nummelassa 31.3.2023

Masterventilla päätettiin hieman kisata ja tutkia mikä on kevään keilauskunto. Porukalla suunnattiinkin Vihti Bowling-hallille Nummelassa ja soviteltiin tossut jalkoihin ja sormet pallon reikiin. Keilaa kaatui, pallo välillä kourussakin, mutta kaikki yrittivät parhaansa. Mukavan päivän jälkeen monella oli mielessä, että kyllä ennen oli paremmin - kisakuntokin.

Tyky-päivä Nummelassa 31.3.2023


ISH-messut Frankfurt 13.-17.3.2023

Masterventin väkeä vieraili ISH-messuilla Frankfurtissa. Tapahtuma on LVI-alan suurimpia Euroopassa, tutkittavaa riittäisi koko viikolle. Kuvassa kovakuntoiset messuilijat. Vasemmalta: Masterventilta Markku Seppälä, Jari Lähde, Pertti Tolonen ja Jaakko Kuula. Ziehl-Agebb:lta Tom Eklund sekä Högforsgst:lta Petri Stranden ja Sami Hiltunen

ISH-messut Frankfurt 13.-17.3.2023


Finnbuild 2022

Olemme taas mukana Suomen suurimmassa rakennusalan tapahtumassa 4-6.10. Finnbuild 2022 Messukeskuksessa.

Tervetuloa osastollemme 6f78!


Vipuvoimaa EU:lta

Toimintaamme tukee Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma ja Hämeen ELY-keskus.

Suomen rakennerahasto-ohjelma on edesauttamassa Mastervent Oy:tä digitaalisen mitoitusalustan suunnittelussa ja kehittämisessä energiansäästövaatimusten mukaiseksi.

Hankkeen tavoitteena on saada kehitettyä energiatehokkaampia ja laadukkaampia ilmanvaihtokoneita.

Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2014-2020


Avainlippu

Mastervent Oy:n valmistamille ilmanvaihtokoneille on myönnetty Avainlippu 13.4.2021 alkaen.

Mastervent Oy ilmanvaihtokojeiden avainlippu


Laskutusosoitteemme muutos

 

Mastervent Oy:n laskutusosoite muuttuu 1.12.2020 alkaen.


Huomioikaa, että postilokero-osoitteeseen saa lähettää vain laskuja ja sitä ei voi käyttää tavarantoimitukseen tai mainosten lähettämiseen tms.


Sähköpostitse lähetettävissä laskuissa toimittakaa lasku ja sen liitteet yhtenä PDF liitetiedostona.


Toivomme kuitenkin, että tekin siirtyisitte verkkolaskutukseen.


Verkkolaskuosoitteen ja välittäjämme tunnuksen löydätte alta.

Ostolaskujen vastaanotto:


Verkkolaskuna 003709366754
Verkkolaskujen välittäjä 003708599126 (Liaison)


Sähköpostitse

fennoa.FI.P.143810-0@docinbound.com


Postitse

Mastervent Oy
PL 52469
01051 LASKUT

 

Mikäli teillä on kysyttävää laskutuksesta, voitte olla meihin yhteydessä.

Kiitos yhteistyöstä!

Terveisin,
Pertti Tolonen
040 516 1355


 

EI120-paloeristetyt koneet

Elokuussa 2019 valmistunut EI120-palokoteloitu keittiön poistokone tehokkaalla helposti painepestävällä lämmöntalteenotolla. Kyseinen kone toimitetaan neljänä palana (vakiosovitus paloeristetyissä yhtenä palana). Huoltosivulla palo-ovet huoltoa varten (kaikki osat huollettavissa ja komponentit jopa vaihdettavissa rakenteita purkamatta). Ovi-/etuseinän ja kojevaipan väliin jää huoltotila toimilaitteille, suodatinvaihdolle yms. Em. tilan mitat ja toimitussisältö myös toiveiden mukaan.


Rocla Järvenpää (tuotekehitysosasto), kevytkattokoje

Toimitimme 2.8.2019 erittäin kompaktin huipputekniikkaa sisältävän 7 m3/s (tehostuksella 9,7 m3/s) kattokonepaketin vanhan huomattavasti pienempi-ilmamääräisen kattokoneen tilalle, massa ainoastaan 7000 kg! Kevytkattokojeen ulkoseinämitat 6,4 x 3,3 m. Urakkarajat asiakkaan toiveiden mukaisesti tässä tapauksessa täysi sähkövarustelu sis. ryhmäkeskussuunnittelu, ryhmäkeskus, vahvavirtakaapeloinnit tehtaalla, AU:n toimittamien toimilaitteiden ja VAKin asennus tehtaalla, putkiryhmä tehtynä tehtaalla jne.


Pitkäaikainen työntekijämme Esko Laukka jää eläkkeelle

Jo yli 21 vuoden ajan meillä työskennellyt Esko Laukka jää 1.7.2019 alkaen eläkkeelle. Sen kunniaksi pyhitimme 30.4. työpäivän läksiäisten viettämiseksi Keppana Kellarissa pihvin, ranujen, olutvalikoimien ym. terveystuotteiden merkeissä. Mukavia eläkepäiviä Eskolle, kevyitä rautoja salille ja onnea lintumetsille!

T: Masterventin poppoo

 


Finnair non-Schengen loungen laajennus ja muutostyöt

Toimitimme 16.1.2019 T2-terminaalin katolle huipputekniikkaa sisältävän erittäin kevyen kattokonepaketin, massa ainoastaan 3800 kg! Rakenteet ovat CE-teräsrakenteita ja runko on mitoitettu rakennesuunnittelijan toimesta kestämään nelipistenosto sekä lentoasemalla vallitsevat lumi- ja tuuliolosuhteet. Urakkarajat asiakkaan toiveiden mukaisesti täysi sähkövarustelu sis. ryhmäkeskussuunnittelu, ryhmäkeskus, vahvavirtakaapeloinnit tehtaalla, AU:n toimittamien toimilaitteiden ja VAKin asennus tehtaalla, putkiryhmät tehtynä tehtaalla jne. Sähkövarustellusta koneesta tehdään AINA sähkömittaukset sekä mittauspöytäkirjat ja SFS 6000/2017 mukainen käyttöönottotarkastuspöytäkirja ts. meillä on sähköurakointiluvat, vastaamme kytkennöistä ja niiden käyttöönottotarkastuksista jos teemme asennukset.

Kevytkattokoje lähdössä
Kevytkattokoje lähdössä Nummelan tehtaalta. Kuljetus hoidetaan täsmäkuljetuksena perille asiakkaan toivomaan ajankohtaan.

 

Kevytkattokoje yläviistosta
Kevytkattokoje yläviistosta kuvattuna. Vesikatteena toimii konesaumakate, jossa saumoissa tiivistemassa. Katolla M20-nostosilmukkamutterit nostoa varten. Toimituslaajuus räätälöitävissä kattoturvatuotteidenkin osalta. Raitisilmasäleikkönä (ja myös jäteilmassa) toimi tässä projektissa Camvane 100 johtuen lentoaseman mahdollisista rankoista lumi- ja tuuliolosuhteista.

 

Kevytkattokoje ovet auki
Kevytkattokojeen huoltosivu. Huoltoa ei tarvitse suorittaa lumihangessa seisten vaan IV-kevytkattokojeessa on puolilämmin laitetila, jossa RAU-, sähkö- ja putkistovarusteet sijaitsevat. Uudessa kevytkattokojeversiossamme on huoltosivullakin min. 150 mm sandwich-elementti ja teräsovet lukkorungoilla ja aukipitolaitteilla.

 

Mastervent referenssi

Mastervent referenssi

Mastervent konehuoneet referenssi

Mastervent referenssi

Mastervent referenssi

Mastervent konehuoneet referenssi

IV-koneen kaapelimerkinnät
Kaapelimerkinnät kunnossa. Tästä on hyvä jatkaa, jos joskus vuosien päästä tarvitsee tehdä muutoksia!

 

IV-koneen maadoitukset
IV-kevytkattokojeen sisäiset maadoitukset. Asianmukaisessa IV-kattokojetoimituksessa on tehtynä IV-kontin sisäiset maadoitukset (konerunko, putket, kanavat, yms.) yhteiselle potentiaalintasauskiskolle.

 

IV-ryhmäkeskus
IV-kattokojeen ryhmäkeskus. Suunnittelemme ja toimitamme IV-ryhmäkeskuksen (toiveiden mukaisesti!) valmiiksi asennettuna, sis. keskuspöytäkirjat, pääkaaviot ja ohjauspiirikaaviot (hyväksytetään etukäteen asiakkaalla).

 


Hitsaamo- ja konepajateollisuuden LTO-koje automaattipesurilla

Erittäin lyhyt investoinnin takaisinmaksuaika - investoidulle pääomalle korkea tuotto! Kaupan päälle mittavan energian säästön lisäksi saadaan syrjäyttävällä ilmanjaolla ja riittävällä ilmanvaihtokertoimella myös esim. konepaja- tai hitsaamohallin ilmaolosuhteet vastaamaan tai ylittämään nykypäivän vaatimukset -> tyytyväisemmät työntekijät, parempi tuottavuus ja puhtaammat tuotteet jne...

IV-koje teollisuuteen, teollisuusilmanvaihto
IV-koje teollisuuteen. Varustettuna automaattisella painepesujärjestelmällä. Likainen ilma ajetaan poistossa LTO-kiekkoon, josta se pestään Mastervent-THR-pesujärjestelmällä. Pesu tapahtuu joko manuaalisesti nappulasta painamalla tai automaattisesti kello-ohjelman tai paine-erotiedon mukaisesti. Uusimmat koneet on mahdollista varustaa etähallintajärjestelmällä, jolloin pesulaitteiston toimintaa voidaan tarkkailla vaikka Masterventin toimesta, jos asiakas niin toivoo.

 

Konepajailmastointi
Pesu käynnissä. LTO-kiekon virtauskanavat pestään korkealla paineella ja samalla kuivataan paineilmalla, minkä jälkeen suoritetaan vielä erillinen kuivausohjelma.

 


EC-puhallinseinät

Erityisen sopivia suuri-ilmamääräisten yksittäisten puhaltimien korvaamiseen esim. saneerauskohteissa. Vastaavasti uusissa koneissa 1-2 perinteistä kammiopuhallinta voidaan korvata EC-seinällä, jolloin saadaan lyhempi kone (vaikka metrin lyhempi puhallinosa esim. LTO-roottorin molemmin puolin), parempi SFP, pienemmät äänitasot, korkeampi toimintavarmuus, sekä paremmat osakuormien hyötysuhteet (esim. 50 % ilmamäärällä EC:n kokonaisenergiakulutus huomattavasti vakio AC- tai IEC-runkoista PM-moottoritekniikkaa matalampi).

Toimitamme tarvittaessa myös puhallinsaneerauskohteisiin asennuslevyt (paineseinät) jokaista ruuvia ja mutteria myöden, jolloin asentajat säästyvät turhalta juoksemiselta esim. ruuvikauppaan jne. Tällaisissa tapauksissa toimitamme tarkat asennusdetaljit ja suunnittelemme asennuslevyt tarkasti sopiviksi ilmoitettuun kammiomitattaan (kammion leveys * korkeus). Näin ollen suuri-ilmavirtaisiakin puhallinseiniä voidaan rakentaa erittäin nopeasti - lyhyt käyttökatkos asiakkaallenne kun suurikin vanha puhallin saadaan vaihdettua EC-seinään parissa päivässä!

Puhallinseinä
Monipuhallinseinä. Käytettävät EC-puhaltimet ovat lyhyitä ja kevyitä
vs. oikosulkumoottorilliset kammiopuhaltimet - helppo haalata ja kevyt
asentaa!

 

 


FinnBuild 2018 -messut

Mastervent mukana Finnbuild 2016 -messuilla

Olimme perinteisesti mukana FinnBuild 2018 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 10.–12.10.2018. Kiitos vierailusta osastollamme!


Uusi Lastensairaala 2017 iv-kojeet

 

Toimitimme suomalaisin voimin Nummelassa valmistamamme Mastervent IV-kojeet Uuteen Lastensairaalaan. Viimeiset toimitukset olivat 2017. Toimitimme kohteeseen 76 kpl hygieniakojeita ja 6 kpl vakiokojeita.

Aiemmin v.2014 lopussa toimitimme Meilahden keskuskeittiöön tuloilmakattokojeita yhteensä +47 m3/s ilmamäärälle (4 kevytkattokojetta) ja pestäviä rasvaisen poiston kattokojeita -23,4 m3/s ilmamäärälle (5 MEL-kojetta)

 


Ideoita saneerauksiin, ota yhteyttä!

Ennen

Mastervent referenssi

Mastervent referenssi

Mastervent konehuoneet referenssi

Jälkeen

Pähkinärinteen koulu Vantaa 2016 kevytkattokoje
Vantaa, 2016. Kevytkattokoje huoltosivulta. Koje toimitettu työmaalle kolmena lohkona: tulokoje (glykoli-LTO), kanava-asennusvälitila (tulo- ja poistokojeilta kanavat pötkön välistä alas koulun tiloihin...), poistokoje (glykoli-LTO). Mastervent Oy:n toimituksessa lämmityskiertovesiryhmät ja LTO-ryhmät (RST Aisi 304) paisunta- ja täyttöryhmineen, ryhmäkeskukset, toimilaitteiden ja antureiden asennus ja kaapelointi, laitetilojen valaistus ja lämmitys, kondenssiviemärien saattolämmitykset, huoltotilojen muovimattolattiat, profiilipeltipinnoitus, räystäskourut + syöksytorvineen, tikkaat, kattosillat, lukkorungot käyntioviin jne. kaikki tekniikka täysin valmiiksi asennettuna asiakkaan toiveiden mukaisesti.

 

Pähkinärinteen koulu kevytkattokoje, Vantaa
Vantaa, 2016. Kevytkattokoje takasivulta. Palojen liitoskohdissa kojeen sivuilla peitelistat. Profiilipelti- ja kattoverhoilu jatkuvat yhtenäisenä.

 

LVI-suunnitelma
Vantaa, 2016. Ote kevytkattokojeen LVI-suunnitelmasta.

 

EC-puhaltimet

IV-kojeemme on mahdollista toimittaa EC-puhaltimin, tällä hetkellä maksimi-ilmamäärä ko. tekniikalla yhdelle puhaltimelle on noin 4 m3/s, suurin siipipyörä tällä hetkellä d=630 ja moottoriteho 5,6 kW. Suurempia siipipyöriä d=710 ja d=800 odotamme markkinoille aivan lähiaikoina.

Mikäli ilmamäärä on suurempi kuin 4 m3/s, voidaan laittaa useita puhaltimia rinnakkain. EC-tekniikka sisältää sisäisen ohjauselektroniikan, joten taajuudenmuuttajia ei tarvita. Toimitamme EC-puhaltimet aina varustettuna langattomalla AM-Premium-W-moduulilla. Puhaltimien parametrointi tapahtuu langattomasti kaukosäätimellä (myydään projektikohtaisesti).

Toisin kuin AC-moottorit, EC-moottorit voidaan kaapeloida häiriösuojaamattomalla syöttökaapelilla ja turvakytkimienkään ei tarvitse olla EMC-turvakytkimiä vaan tavalliset turvakytkimet soveltuvat.

EC-moottorit ovat korkean hyötysuhteen moottoreita (hyötysuhde noin 93 %), hyötysuhdeluokka IE3. Periaatteessa EC-moottorit ovat harjattomia DC-moottoreita. Mekaaninen kommutointiyksikkö sekä harjat ovat korvattu elektronisella kommutointiyksiköllä. Kestomagneetit on asennettu roottoriin.

ilmanvaihtokojeet EC-puhaltimin

EC-tekniikalla saavutetaan korkean tehotiheyden vuoksi parempi teho, nopeus ja vääntömomentti samassa moottorissa (vrt. AC). EC-puhaltimet ovat erittäin hiljaisia käynniltään, koneisto ei tärise myöskään alhaisemmilla kierrosnopeuksilla.

 

Tehohäviöt

Tehohäviöt AC-asynkroninen vs. EC-moottori.

 

EC-puhaltimet kestävät hyvin vettä, likaa ja pölyä

EC-puhaltimien luotettavuus on todettu erinomaisen hyväksi, puhaltimet kestävät erittäin hyvin vettä, likaa ja pölyä. Hartsiin upotettu elektroniikka on suojattu kosteudelta, pölyltä, tärinöiltä, sekä siinä on erittäin tehokas lämmönkäsittely.

 


 

Lohkosulatusjärjestelmä

ILMANVAIHTOKOJEEN LEVYSIIRTIMEN HUURTUMISEN RAJOITTAMINEN

Levy- ja putkirekuperaattoreiden huurtumista ja sen rajoittamista tukittiin Helsingin Teknillisen korkeakoulun diplomityönä (E.Sandberg 1978). Tulokset antoivat paljon uutta tietoa:

HUURTUMISEN ONNISTUNEEN RAJOITTAMISEN EDELLYTYKSET

LOHKOSULATUKSEN TOIMINTAPERIAATE

Levylämmönsiirrin jaetaan ulkoilmapuolella lohkopellin avulla 4 - 6 yhtäsuureen osaan, joista jokainen voidaan vuorollaan sulkea tiiviisti. Kun huurtuminen on edennyt sulatusrajalle, lohkopellit suljetaan vuoron perään muutamaksi minuutiksi. Lämmin poistoilma sulattaa lohkon poistopuolella olevan huurteen. Lohkosulatuksessa menetetään ainoastaan 1/n-osa siirtimen hyötysuhteesta. Kuvan 6-lohkoisella siirtimellä 83% siirtimen maksimitehosta on käytössä sulatuksen aikana.

Lohkosulatus

Kuvassa lohko 3 sulatuksessa